Verbintenissenrecht

Verbintenissenrecht 2021-02-12T09:50:52+00:00

Dag in dag uit hebben wij, vaak zonder ons daar altijd van bewust te zijn, te maken met het verbintenissenrecht, zowel als particulier als ondernemer. Het kopen van een laptop of het reizen met het openbaar vervoer zijn voorvallen waarbij het verbintenissenrecht om de hoek komt kijken. Ook wanneer u betrokken bent bij een verkeersongeluk, of last hebt van lekkage door de kapotte wasmachine van de bovenburen is er sprake van een aspect van het verbintenissenrecht.

Advocaat verbintenissenrecht Haarlem e.o.

Pas wanneer er moeilijkheden ontstaan, er een kink in de kabel komt, vraagt u zich af wat er in juridische zin is gebeurd. Dit opdat u uw rechtspositie kunt bepalen en kunt bezien hoe u conform de gemaakte afspraken alsnog uw product kunt ontvangen. Of uw schade vergoed kunt krijgen.

Uit bovenstaande blijkt al dat het verbintenissenrecht een veel omvattend begrip is. Het gaat dan om een verbintenis die voortvloeit uit de wet, uit een contract of uit een natuurlijke verbintenis (dit is een verbintenis die niet rechtens afdwingbaar is).

Wij kunnen u helpen met het opstellen en toetsen van contracten, het helder krijgen van uw rechtspositie en het verkrijgen van nakoming of vergoeding van schade.

Hulp nodig van een advocaat verbintenissenrecht?

Zoekt u een gespecialiseerde advocaat om u bij te staan op het gebied van verbintenissenrecht? Hebt u hulp nodig bij het opstellen van een overeenkomst of wilt u deze laten beoordelen? Komt een contractpartij zijn afspraken niet na of wordt u onterecht aansprakelijk gesteld of beticht van wanprestatie? Onze advocaten beschikken over de noodzakelijke deskundige kennis en ervaring, en helpen u graag verder! Neem contact op.